Mediceuticals

Mediceuticals is een bedrijf dat dermatologische producten ontwikkelt die gericht zijn op een breed scala aan hoofdhuidproblemen en haaruitval. De producten worden ontwikkeld en geproduceerd in New Jersey in de Verenigde Staten. De ontwikkeling van de producten is het gevolg van jarenlang farmaceutisch research en klinische tests op werking en veiligheid. Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid, is het motto van Mediceuticals. Hierin wordt goed samengevat waar de focus van de producten ligt.

Focus op hoofdhuidproblemen

De focus van de producten van Mediceuticals ligt bij het behandelen van een breed spectrum aan hoofdhuidproblemen. Er zijn veel verschillende soorten problemen die kunnen ontstaan op de hoofdhuid met veel ongemak tot gevolg. Veel voorkomende klachten hierbij zijn bijvoorbeeld:

  •  Jeukende hoofdhuid
  • Droge hoofdhuid
  • Schilfers op de hoofdhuid.
  • Vette hoofdhuid

Er zijn verschillende oorzaken van hoofdhuidproblemen. Psoriasis is een chronische ziekte waarbij de celvernieuwing van de huid veel sneller is dan normaal. Dit zorgt ervoor dat de huidcellen zich ophopen op de huid met als gevolg dat er een dikke ontstoken rode huid ontstaat die vaak pijnlijk en jeukend aanvoelt. Eczeem ontstaat door een overmatige productie van de hoofdhuidcellen met als gevolg een jeukende, droge hoofdhuid en schilfers in het haar en op de schouders. Een vette hoofdhuid ontstaat doordat de talgklieren te actief zijn. Deze talgklieren zorgen er normaal gesproken voor dat de hoofdhuid niet uitdroogt, bij een overmatige talgproductie wordt de huid en het haar enorm vet. Heeft u last van deze hoofdhuidproblemen dan adviseren wij de Scalp Therapies producten van Mediceuticals.

Haaruitval

Er zijn verschillende oorzaken voor haaruitval. De meest voorkomende soorten van haaruitval zijn:

  • Androgenetic Alopecia
  • Alopecia Areata
  • Haaruitval door chemotherapie

Androgenetic Alopecia is een vorm van haarverlies die bij mannen vaak begint na de puberteit. In veel van de gevallen begint het haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij het langzaam groter worden van de inhammen. Bij vrouwen begint deze vorm van haaruitval vaak tijdens de menopauze door veranderingen in de hormoonhuishouding. Alopecia Areata is een vorm van haaruitval waarbij het haar op bepaalde plekken uitvalt. Dit heeft te maken met een ziekte in de haarwortel. Dit zorgt ervoor dat het haar op enkele gebieden op het lichaam kan uitvallen en op andere plekken gewoon blijft groeien. Het kan ook voorkomen dat het haar uitvalt door chemotherapie. Tijdens een chemotherapie worden alle snelgroeiende cellen aangetast waaronder dus ook het haar. Dit zorgt ervoor dat het haar kan gaan uitvallen. Hiernaast kan de chemotherapie ook de huid aantasten en deze droog en schilferig maken. Heeft u last van haaruitval dan adviseren wij de Advanced Hair Restoration Technology of de Advanced Hair Restoration Technology for Women producten van Mediceuticals.